Съвет №3: Как да приготвяме чая си правилно

Най-важните правила, които припомня специалистката Синди Бигълоу в това видео:
- Винаги използвайте прясно налята вода от чешмата. Мехурчетата въздух в нея са важни. Не използвайте престояла вода от електрическата си кана.
- За черен чай - не оставяйте водата да кипне. Свалете я от огъня в момента, в който започне да ври - отново заради ценния кислород в нея. Оставете чая в горещата вода от 2 до 4 минути, съобразно предпочитанията си.
- За зелен чай - свалете водата от огъня в момента, в който видите първите мехурчета да се отделят от съда (70-80 градуса). Оставете чая във водата между 1 и 3 минути.
- Не изстисквайте торбичката в чашата си при изваждането й. Ако не изкорените този навик, така вместо деликатен вкус, ще продължите да имате прекалено тръпчив чай.

Няма коментари:

Публикуване на коментар