Съвет №2: И чашите са важни


Чашата, от която отпивате своя любим чай, трябва да ви доставя естетическа наслада и същевременно да поднася течността в оптимален вид и температура. Ако го предпочитате не много горещ, снабдете се с по-плитки и широки съдове от китайски порцелан. В тях той ще изстива по-бързо.
Излишно е да казвам, че в по-сериозните магазини има уникални порцеланови сервизи. Пиенето на чай в такъв е не просто удоволствие, а поезия.

За любителите на по-горещите напитки има достатъчно удобни високи керамични чаши с вместимост над 250 мл. Особено удобни като дизайн и ергономика са тези в IKEA.
Огнеупорното стъкло е друг вариант за вашата любима чаша. То ще ви позволи да се любувате на цвета на питието. Особено красиво е, когато в нея плуват и 1-2 разтворили се листенца бял чай или улонг.
На пазара има много красиви модели от стъкло с метални дръжки, но те невинаги са удобни за хващане. Въпрос на личен избор и предпочитание, както и на настроение за различните моменти от деня.



В офиса си аз най-често пия чай от ето такава китайска глинена чаша без дръжка. Прилича на малка купичка с вместимост около 150 мл. Доставят ги от магазин Tea Team чрез Speedy. Доливам си от чайника през няколко минути. Вкъщи - от стъклена чаша с метална дръжка или от керамична икейска. На пазара има и китайски чугунени (комплект с чинийка - ок. 20 лв.) - същата изработка като чайниците, но все още не съм опитвал от тях.

Няма коментари:

Публикуване на коментар