Нещо към чая: Сушени сливи "Евразия"


Най-добрите сушени сливи без костилки на пазара. Конкретно тези са от хипермаркета HIT в "Младост 4", в кутийка от 180 грама.
Съчетават се чудесно с чай и освен много вкусни и изненадващо сочни, са и доста полезни.
Сините сливи съдържат витамините B1, B2, PP, C, провитамин A, както и минерали, микроелементи: натрий, калий, магнезий, фосфор, желязо.
Сушените запазват състава на полезни вещества, но са по-богати на захари и органични киселини. В същото време имат значително по-висока енергийна стойност от пресните – 264 калории в 100 грама.
Сините сливи са изключително полезни при авитаминози и анемии, особено при желязодефицитна анемия. При проблеми със стомаха, отхождането и стомашно-чревни заболявания също са незаменим помощник. Препоръчват се и при диети за отслабване. Подпомагат нормализирането на обмяната на веществата в организма. Имат антибактериални свойства и подпомагат процесите на възстановяване на организма след физически натоварвания или умствена умора. Казват, че една слива съдържа такова количество антиоксиданти, колкото 100 г боровинки. 

1 коментар:

  1. А за това че са сочни и лъскави и за да се увеличи трайността им са обработени с какви ли не неща. Не се заблуждавайте.

    ОтговорИзтриване