Чай на фокус: Teekanne Ройбос + Ванилия


Кутия с 20 пакетчета (невакуумирани) Teekanne Rooibos Vanilla струва около 3.50 в Metro и може би малко повече в други магазини. 

Вкусът е подобен на чудесния ройбос ванилия, който предлагат в Starbucks, но в случая е на много по-добра цена. Подходящ е за консумация по всяко време на денонощието, тъй като не съдържа кофеин. Перфектният чай за късните вечерни часове. Влияе благоприятно на централната нервна система, действа успокояващо и подобрява храносмилането.
Въобще полезните свойства на този южноафрикански храст са безброй. Действа като антиоксидант не по-зле от зеления чай. Вкусът му е сладък и не се нуждае от добавяне на захар или мед. Много добре се връзва и с лимон, също и с мляко. Една чаша от него съдържа само 2 калории.

Запарва се с кипяща вода в продължение на 5 или повече минути. Не пречи пакетчето да седи докрай в чайника.

В студен вид ройбосът е може би най-добрата разхладителна и утоляваща жаждата напитка. Учудващо е, че нито един производител не предлага у нас бутилиран студен ройбос - може би защото, ако пуснат такъв, моментално ще им спаднат продажбите на всички подсладени и съответно доста вредни чайове от типа Nestea.

Teekanne Rooibos Vanilla се съчетава чудесно и с ройбос-чая Relax от серията 4 Moments на Lidl, който е с аромат на карамел. Ако сложите по едно пакетче от двата вида в чайника си (а най-добре и трето - от онзи с аромат на марципан), ще получите сладък микс с вълшебен аромат, който стопля тялото, сърцето и душата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар