Чай на фокус: Rioba Flavoured Chai



Пътешествието из света на черните чайове продължава. Днес имаме едно предложение, което ви чака върху рафтовете на хипермаркетите Metro. Много хора, включително и наши читатели тук, имат предубеждение към стоките от подобни вериги. Продуктите под вътрешноведомствената за Metro марка Rioba обаче не заслужават подценяване.

Конкретно този чай е наистина Premium - и като опаковка, и като качество, и като цена. Струва около 6 лева за 20 пакетчета - точно два пъти повече от серията 4 moments в Lidl, например.
Всяка копринена торбичка е индивидуално вакуумирана в голям и добре изглеждащ джоб, който няма да се срамувате да отворите пред гости или клиенти. Но какво има вътре?

Прекрасен, ароматен, типично индийски чай. Когато индийците кажат Chai, те имат предвид именно това - смес от черен чай с любимите им подправки - кардамон, джинджифил, чер пипер, кориандър, карамфил. Ароматът му е несравним. Съчетава се чудесно с лимон, но най-добре с мляко. Нито една от съставките не доминира над останалите. Лично аз понякога го миксирам в 600-милилитровия си чайник - едно пакетче от този чай и едно пакетче "Кралско сафари", който е изцяло черен и отново от Индия. Така вкусът става по-фин и деликатен, без да се губи плътност и наситеност.

Продуктът е произведен изцяло според Fairtrade стандартите за качество и хуманни условия на труд, уверяват ни още от сребристата кутия.
С наближаването на хладните есенни вечери и зимата този дъхав чай с плътен вкус ще става все по-предпочитано начало на моя ден. Опитайте го и вие.

Няма коментари:

Публикуване на коментар