Чай на фокус: Akbar Green Emerald


Едно предложение, което ще заинтригува главно хард-феновете на чистия зелен чай - и то от онези, които са твърде заети, за да пазаруват от специализирани магазини или сайтове, но същевременно достатъчно напреднали, за да избягват добрите стари хартиени пакетчета.
Конкретно този вид се продава във всеки хипермаркет, например в "Кауфланд" и струва около 4 лева за 100 грама - тоест, съвсем изгодно "бюджетно решение".

Чаят е анонсиран като чист цейлонски и премиум. Субстанцията обаче е далеч от премиум нивото - освен цели листа, в станиоловото вакуумирано пакетче има и доста парченца от останалите части на растението. Да кажем, че като смес прилича доста на зеления чай на Ahmad или на Jones , които също сме споменавали тук.

Вкусът? О, да, вкусът. Ами доста добър зелен чай, с не толкова силно изразен "тревист" вкус като гореспоменатите два. Може да се сравни с класиката Twinings Gunpowder green tea, само дето не изглежда толкова добре, не се продава в удобна тенекиена кутия и е с 40% по-евтин.
Така че, повтарям - едно добро бюджетно предложение от Шри Ланка, което ще ви спести време и най-вече пари, без това да е за сметка на чистото зелено удоволствие.

1 коментар:

  1. Георги Велков16 август 2015 г. в 13:30

    Чаят е отличен. Опушеният му аромат и вкус го прави, поне за мен, предпочитан пред Twinigs Gunpowder.

    ОтговорИзтриване