Съвет №7: Кана за филтриране на вода


Най-популярни и надеждни са тези с марка Brita. В България градовете с хубава чешмяна вода са малко. София уж се брои за един от тях, но важи само за някои квартали, а и във все по-малка степен. Затова не подценявайте нуждата и ползата от филтрирането на водата. Освен всичко друго, то ще ви спести и известни разходи (за бутилирана минерална и трапезна вода), както и грижата винаги да имате запаси от магазина.

Вкусът на филтрираната с тази кана течност наистина е по-добър. В доста отношения дори превъзхожда този на повечето бутилирани марки на пазара. Но най-важното е, че и чаят, и кафето, имат много по-добри вкусови качества, когато се правят с пречистена от излишни варовици, хлор, метали и фосфор вода.

Цената на една кана (апропо чудесна вещ като дизайн и качество) е около 35-40 лева, като в нея се включва и първият филтър. При редовно ползване (3-4 дози от по 1.2 литра дневно) един филтър издържа около месец или най-много 5 седмици. Цената му е около 12 лева, а комплекти от 3 броя се продават за около 30. Понякога има и промоции 4 филтъра на цената на 3.

И пак ще повторя - заслужава си, особено ако сте в софийски квартали като моя, където термо-каната побелява от варовик за броени дни, или пък например ако живеете в Русе или друг град с карстови източници.




Няма коментари:

Публикуване на коментар