Чай на фокус: Lipton White tea Pomegranate



Lipton бе една от първите марки, които започнаха да налагат на пазара белия чай като по-изискана и полезна версия на зеления. Спомняте ли си героинята на Илка Зафирова от "Стъклен дом", която искаше снаха й да й сервира именно бял чай и безпогрешно разпозна, че Яна Маринова я заблуждава с друг?
За белите чайове съм писал и друг път в този блог. Важно напомняне - този вид се запарва с вода, която все още не е кипнала. Оптималната температура е 70 градуса. Запарката се извършва и за по-кратко време - най-добре не повече от 2 минути. Листенцата от неферментиралото растение, които са покрити с лек мъх, са подходящи и за втора и дори трета инфузия.

Предложението на Lipton, коeто представям тук, се предлага в супермаркетите от няколко месеца. Комбинирането с нар напоследък е все по-модерно. На мен неговия аромат много ми харесва, но в случая го намирам малко пресилен - до степен на изкуственост. Нарът твърде много доминира над финия вкус на белия чай. В изстудена версия може би тази напитка ще бъде чудесна - именно поради силния си и освежаващ плодов аромат, отсъствието на тревистия "зелен" вкус, както и заради ненужното добавяне на подсладител.

С две думи - ако обичате нар, това е вашият чай. Ако обичате бял чай - не съвсем.

Няма коментари:

Публикуване на коментар