Енергия и динамика в DM



Най-новото ми откритие е чудесен билков чай от веригата козметични мини-маркети DM. И друг път съм купувал миксове от тяхната собствена марка, но конкретно този тук ме изненада особено приятно. Цената му също е повече от изгодна - около 4 лева за кутия с 25 пакетчета.

Миксът е кръстен "Енергия и динамика" и отразява основната му мисия - да поддържа висок тонус и бодрост, макар и без участието на кофеин. Съдържанието на пакетчетата (за съжаление, не са нито пирамидални, нито вакуумирано-опаковани) е смес от лимонена трева (63%), мента (12%) и джинджифил (8%). Това го прави особено подходящ за консумация след ядене, тъй като благоприятства храносмилането и добрата работа на чревния тракт. В добавка към трите основни съставки миксът съдържа още лимонена върбинка, семена от гуарана (0.5%) и аромати на лимон и портокал.

Доминиращият аромат, съвсем обяснимо, е на лимонената трева, но и джинджифилът се усеща достатъчно отчетливо. Като цяло чаят има хубав естествен мирис и вкус, а не изкуствен поради преобладаващото участие на изкуствени аромати. Запарва се с кипяща вода, най-добре в продължение на 5-10 минути.
Наздраве!

Няма коментари:

Публикуване на коментар